logo
امروز : چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۵
[ شناسه خبر : ۲۶۰۷۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
گزارش موج رسا از دلایل افزایش قیمت‌ها در میدان میوه تره بار؛

دلالی در میدان میوه تره بار زنجان قیمت‌ها را صعودی می‌کند/ ایجاد بازارهای موازی راهکار استانداری برای کنترل قیمت‌ها در بازار میوه

دلالی-در-میدان-میوه-تره-بار-زنجان-قیمت‌ها-را-صعودی-می‌کند-ایجاد-بازارهای-موازی-راهکار-استانداری-برای-کنترل-قیمت‌ها-در-بازار-میوه-
خرید و فروش میوه در بین دلالان در میدان میوه و تره‌بار شهر زنجان موضوعی است که سبب افزایش قیمت میوه و تورم می‌شود که استانداری زنجان برای کنترل قیمت بازار میوه و تره بار ایجاد بازارهای موازی را ارائه داده است.

به گزارش موج رسا; تورم و افزایش قیمت کالاها چند سالی است که فشار اقتصادی فراوانی وارد جامعه کرده و معیشت شهروندان را با مشکلاتی مواجه کرده است و روزبه‌روز قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد و این در حالی است که تورم برعکس قدرت خرید مردم، افزایش می‌یابد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، حرکت‌های اقتصادی مثبتی برای کاهش تورم آغاز شده که هرچند نتایج آن در کوتاه‌مدت خیلی محسوس نبوده اما در میان‌مدت و بلندمدت خود را نشان خواهد داد.

هفته گذشته بود که جلسه بازرسی و کنترل بازار استان زنجان با حضور بازرسان بازار از سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی استان و به ریاست استاندار زنجان برگزار شد تا بازرسان، دغدغه‌های خود را به‌طور مستقیم با مقام عالی دولت در استان مطرح کنند.

یکی از بازرسان با اشاره به مشکلات در میدان میوه و تره‌بار زنجان گفت: مشکلی که وجود دارد این است که افراد مختلف تحت عنوان دلال، هر کدام نیم دانگ از یک حجره را خریداری کرده و در یک حجره، چند میز و چند فروشنده وجود دارد که میوه و تره‌بار را می‌فروشند و این در حالی است که افراد حاضر در حجره‌ها میوه مذکور را از یکدیگر خریداری کرده و هر کدام سودی به خرید قبلی اضافه می‌کنند و همین موضوع سبب تورم و افزایش قیمت محصول می‌شود که فشار این افزایش قیمت شامل مصرف‌کننده نهایی می‌شود.

طرح این موضوع سبب واکنش استاندار زنجان شد و محسن افشارچی در خصوص مشکلات مربوط به عرضه میوه در میدان میوه و تره‌بار گفت: پذیرفتنی نیست که چند نفر در یک حجره، فعال باشند و قیمت‌ها را به‌صورت دلالی افزایش دهند.

وی تصریح کرد: با این دلالان برخورد نمی‌کنیم بلکه فقط بازار را اضافه کرده و بازارهای موازی جدید ایجاد می‌کنیم تا این مشکلات برطرف شوند.

استاندار زنجان با بیان اینکه تورم، یکی از معضلات حال حاضر کشور است که دلایل متفاوتی هم دارد، خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین دلیل تورم، حجم بالای نقدینگی است که نظام از ابزارها و راه‌های مختلف در حل کنترل نقدینگی است که نمونه آن عدم چاپ پول و تامین زنجیره مالی به جای اعطای تسهیلات است که سبب کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه در کشور و متعاقب آن در استان زنجان شده است.

افشارچی با بیان اینکه ابزار دیگر برای کنترل تورم، ایجاد بازارهای موازی است، افزود: در این راستا نیز بازارهای مجازی، نمایشگاه‌های فصلی و بازارهای هفتگی (جمعه‌بازار) ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه نظارت و بازرسی، یکی از مهمترین ابزارهایی است که از زیاده‌خواهی در بازار جلوگیری می‌کند، گفت: نظارت و بازرسی از چند جهت در کنترل تورم تاثیر می‌گذارد، جلوی زیاده‌خواهی‌ها را می‌گیرد و از لحاظ روانی هم در بین مردم آرامش ایجاد می‌کند.

استاندار زنجان ابراز کرد: امسال اتفاقات مثبت و انرژی‌بر در حوزه اقتصاد از حذف ارز ترجیحی تا فرآیندهای متفاوت رخ خواهد داد که بازرسی، امری مهم در این حوزه است و امسال، سالی است که حرکت‌های ریشه‌ای در حوزه اقتصاد انجام خواهد شد.

*‌ دلالی نیست و اگر هم باشد به ندرت است!

مهدی مهاجری، مدیر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار موج رسا؛ اظهار داشت: حجره‌های موجود در میدان میوه و تره‌بار زنجان، صنف هستند و اتحادیه صنفی دارند و مدیریت اتحادیه است.

وی در خصوص فروش نیم دانگ و یا بیشتر از هر حجره در بین دلالان و افزایش قیمت میوه و تره‌بار از طریق خرید و فروش بین چند نفر گفت: نمی‌توان گفت این اتفاق نمی‌افتد اما اگر هم چنین امکانی وجود داشته باشد به ندرت است.

مهاجری با بیان اینکه حجره‌دار، میوه را از شهرهای دیگر خریداری کرده و آورده که قصد سود کردن دارد، خاطرنشان کرد: سبک میدان اینطور است که هر مِلکی 6 دانگ بوده و هر دانگ شامل 16 شعیر است و به عبارت دیگر هر 6 دانگ مغازه می‌تواند 96 شعیر باشد.

مدیر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زنجان گفت: ممکن است یک شعیر از یک حجره متعلق به یک فرد باشد که اسم آن‌ها دلال شده در حالی که حالت دلالی نیست بلکه آن فرد، مالک یک شعیر از آن مغازه است ضمن اینکه این سبک و روش نه تنها در زنجان بلکه در میادین میوده و تره‌بار کل کشور اینگونه است و ممکن است یک مغازه حتی بیش از 10 نفر مالک داشته باشد.

وی در پاسخ به اینکه آیا این روش سبب تورم نمی‌شود، اظهار داشت: اینطور نیست که محصولات را در بین خودشان خرید و فروش کنند و سبب تورم شوند هر چند نمی‌توان گفت اصلا این اتفاق وجود ندارد اما ممکن است باری از یک شهری آمده و صاحب بار، کل بار خود را به قیمت مشخص به فرد دیگری بفروشد.

مهاجری خاطرنشان کرد: بعضی مواقع ممکن است صاحبان شعیرها این کار را انجام دهند البته نه اینکه فقط کارشان این باشد که میوه را به یکدیگر بفروشند و قیمت را بالا ببرند و اگر چنین باشد هم به ندرت است.

مدیر سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری زنجان با اشاره به ایجاد میدان میوه و تره‌بار جدید در شهر زنجان گفت: میدان قدیم میوه و تره‌بار که فعال است و یک میدان جدید نیز در پشت شرکت ایران ترانسفو توسط شرکت سروش پارسیان در حال احداث است.

وی با بیان اینکه میدان جدید دارای 96 حجره است که 48 حجره تقریباً آماده شده است، ابراز کرد: فقط آسفالت محوطه مانده که در صورت آسفالت‌ریزی آماده بهره‌برداری می‌شود.

مهاجری خاطرنشان کرد: زمین میدان مذکور متعلق به شهرداری بوده و مغازه‌ها به‌صورت سرقفلی واگذار خواهند شد.// آ

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر